APN-asetusten vaihtaminen reitittimelle


Vaihdoitko internet yhteyden tarjoajaa ja asetit uuden sim-kortin reitittimeesi, mutta yhteys ei lähde toimimaan? Joskus yhteyden käyttöönotto vaatii pin-koodin syöttämisen reitittimeen ja joissain tapauksissa myös APN-asetusten vaihtamisen operaattorin mukaisiksi. Mikäli et ole syöttänyt uutta pin-koodia reitittimeen, katso ohje: PIN-koodin syöttäminen reitittimelle. Mikäli pin-koodin syöttäminen ei auta, tulee sinun syöttää operaattorisi yhteysasetukset (APN-asetus/profiili) reitittimelle. Seuraavasta löydät ohjeen Huawein ja ZTE:n reitittimille.

APN-asetusten syöttäminen Huawein reittimeen

Kirjaudu tietokoneella reitittimesi hallintasivulle. Mikäli et tiedä miten pääset sinne, katso sivun alussa oleva linkki. Huawein reitittimin on olemassa muutama vaihtoehto APN-asetusten muuttamiseen. Alla kolme eri reittiä APN-asetuksiin:

  1. Hallintasivulta löydät ylhäältä otsikon Asetukset. Sitä painamalla, vasemmalle avautuu lisää valikoita. Valitsee kohta Modeemi ja sen jälkeen Profiilin Hallinta. Oikealle avautuu nykyinen profiilisi. Uuden profiilin luonti alkaa kohdasta Uusi profiili. Profiilille voit itse antaa jonkin nimen (esim. operaattorisi nimen). Käyttäjänimi ja Salasana-kentät voit jättää tyhjäksi. Tärkein täytettävä ruutu on APN. Kotimaisilla operaattoreilla se on internet, eli kirjoita sana ”internet” APN-kenttään. Tämän jälkeen tallenna profiili ja varmista, että se on valittu oletukseksi. Yhteytesi on nyt käytössä.
  2. Hallintasivulle päästyäsi valitse ylävalikosta Internet ja sen jälkeen vasemmalle tuleva APN-Hallinta. Klikkaa kohtaa Lisää ja aloita uuden profiilin luonti. Profiilin nimeksi voit laittaa esimerkiksi operaattori nimen. Seuraavaksi kirjoita kohtaan APN: internet. Käyttäjänimen ja Salasanan voit jättää tyhjäksi. Valitse Todennus kohtaan Automaattinen ja paina Lähetä. Varmista listasta, että uusi profiilisi on oletuksena ja voit aloittaa netissä surffailun!
  3. Hallintasivulla valitse ylhäältä Asetukset ja sen jälkeen Pika-asetukset. Paina Uusi profiili. Anna profiilisi nimeksi esimerkiksi operaattorisi nimi. Käyttäjätunnus ja salasana-kentät voit jättää tyhjiksi. Kirjoita apn kohtaan sana ”internet” ja paina sen jälkeen Tallenna ja Seuraava. Varmista, että uusi profiilisi on oletuksena Profiilin nimi-pudotusvalikossa. Yhteytesi on nyt käyttövalmis!

 

APN-asetusten syöttäminen ZTE:n reittimeen

Kirjaudu tietokoneella reitittimesi hallintasivulle. Mikäli et tiedä miten se tapahtuu, katso ohje artikkelin alussa olevasta linkistä. Hallintasivulle päästyäsi katkaise yhteys 4G ON -> OFF. Valitse Asetukset-valikosta Yhteyspiste. Vaihda yhteyspisteen tilaksi Manuaalinen ja paina sen jälkeen Lisää uusi. Profiilin nimeksi voit laittaa esimerkiksi operaattorisi nimen. Yhteyspiste-kenttään kirjoita: internet. Tämän jälkeen jätä muut kentät tyhjiksi ja paina Käytä. Uusi profiilisi on nyt valmis käyttöön otettavaksi. Valitse Profiili-vetolaatikosta uusi profiilisi ja paina Aseta oletukseksi. Palaa etusivulle ja kytke yhteytesi uudelleen päälle OFF -> ON ja nettisi on käyttövalmis!

Kiitos että luit ohjeemme ”APN-asetusten vaihtaminen reitittimelle”. Jätä mielipiteesi ja kysymyksesi kommenttikenttään. Lue lisää hyödyllisiä ohjeita ja oppaita tästä

0 0 ääntä
Arvio käyttöohjeesta

Kysyttävää tai kommentoitavaa?

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kysymyksiä. Voit jättää kysymyksesi ja kommenttisi artikkelista alle.

guest

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit