Android laitteen muistin vapauttaminen 7


Tabletin tai puhelimen muisti täynnä? Käymme tässä artikkelissa läpi muutaman tavan, joilla voit poistaa muistia kuluttavat turhat tiedostot ja sovellukset ja parantaa tabletin tai puhelimen toimintaa.

Android puhelimen tai tabletin muisti voi täyttyä nopeasti ladatuista sovelluksista, valokuvista, musiikista ja ohjelmien laitteen välimuistiin tallentamista tiedoista. Monissa halvemman hintaluokan laitteissa muistia voi olla jopa vain muutama gigatavu, mikä tekee ongelmasta yleisemmän.

Mitä vähemmän muistia laitteessasi on, sitä enemmän joudut käyttämään aikaa muistiongelmien kanssa painimiseen. Jos muisti tuntuu olevan kokoajan lopussa, harkitse seuraavalla kerralla isommalla muistilla varustetun puhelimen tai tabletin hankkimista.

Käytä Androidin Tallennustila-työkalua

Kaikissa uudemmissa Android-versioissa on Tallennustila-työkalu, josta näet tarkalleen mihin puhelimesi muisti kuluu. Löydät Tallennustila-työkalun avaamalla Asetukset valikon ja painamalla Tallennustila.Asetukset Android
Tallennustila-työkalulla näet kuinka paljon muistia on käytetty sovelluksiin ja niiden tietoihin, kuviin ja videoihin, musiikkiin, latauksiin, välimuistiin ja muihin tietoihin.
Voit esimerkiksi tarkistaa eniten muistia kuluttavat sovellukset ja vapauttaa muistia poistamalla käyttämättömät sovellukset painamalla Sovellukset. Painamalla Lataukset näet lataamasi tiedostot ja voit poistaa ylimääräiset. Painamalla Välimuistin tiedot, voit tyhjentää sovellusten puhelimen välimuistiin tallentamat tiedot.

Ohjelmien muistin kulutusta tarkistettaessa, kannattaa ottaa huomioon, että sovelluksen itsensä kuluttama tallennustila on monesti vain pieni osa sovelluksen tallentamien tietojen kuluttamasta tallennustilasta. Esimerkiksi Spotify-sovellus itsessään vie tilaa alle 100 Mt, mutta offline-kuuntelua varten tallennetut soittolistat kuluttavat helposti satoja megatavuja muistia.
Voit tarkistaa kuinka paljon sovellus käyttää muistia ”kylkiäistiedostoihin” painamalla Tallennustilan alta Sovellukset ja valitsemalla haluamasi sovelluksen. Tiedot löytyvät myös valitsemalla Asetukset-valikosta valitsemalla Sovellukset.
Sisäinen tallennustila Android  Välimuistin tyhjentäminen  Sovellus tallennustila

Hanki SD-kortti ja siirrä mediatiedostot muistikortille

Useisiin Android laitteisiin saa lisättyä microSD-muistikortin, vaikka muistikorttipaikka on kokoajan harvinaisempi uusissa laitteissa. Jos puhelimessa tai tabletissa on muistikorttipaikka, voit ostaa microSD-kortin ja kasvattaa tallennustilaa kortin avulla. Muistikortille voit tallentaa valokuvat, videot, musiikit ja muut mediatiedostot. Joistakin sovelluksista on myös mahdollista asetuksista valita välimuistiedostojen tallennuspaikaksi muistikortti.

Muistikortit ovat nykyisin edullisia ja esimerkiksi 64 gigatavun muistikortin saa jo muutamalla kympillä.

Siirrä valokuvat pilveen

Uusissa älypuhelimissa kameran kuvanlaatu on monesti erittäin hyvä ja kamerat tallentamat isot kuvatiedostot voivat täyttää puhelimen muistin nopeasti.Asenna Google Kuvat

Sen sijaan että tallennat kaikki valokuvat puhelimeen, voit siirtää valokuvat automaattisesti pilveen, kuten Google Kuviin, Dropboxiin tai johonkin muuhun pilvipalveluun.

Google Kuvat on ilmainen palvelu, johon voit siirtää rajattoman määrän kuvia ja videoita puhelimelta tai tabletilta. Kuviin pääsee käsiksi Google Kuvat sovelluksen kautta tai nettiselaimella osoitteessa https://photos.google.com/.

Kuvat sovelluksen asetuksista voit poistaa palveluun jo varmuuskopioitujen kuvien ja videoiden laitteen muistissa olevat kopiot ja vapauttaa laitteen tallennustilaa. Vaikka kuvat ovat pilvessä ja poistat laitteen muistissa olevat kuvat, voit silti katsella kuvia Kuvat sovelluksen kautta puhelimella tai tabletilla.

Lue lisää artikkelistamme Valokuvien varmuuskopiointi Google Kuvat-palveluun

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua


Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

7 ajatuksia aiheesta “Android laitteen muistin vapauttaminen

 • HannuS

  Sovelluksia ja kuvia poistamalla muistia todella vapautuu. Mutta Android-päivitykset ovat kaikkein pahinta muistin tuhlausta esim. Samsungin puhelimissa. Päivitykset ovat niin huonosti tehtyjä, että ne eivät poista vanhaa dataa jota korvataan uudella. Kaikki vanha data jää sinne koodiin pinolastiksi muistia täyttämään. Kun puhelimella on ikää yli vuoden muisti alkaa usein olla täysi. Käyttäjä ei pysty näitä turhakkeita poistamaan. Onkohan tämä tarkoituksellista kun näin moni menee kauppaan ostamaan uuden puhelimen?

 • mr Kalle

  Itsellä on Nokia 3 puhelin, jossa haluaisin sovellukset + niiden tallettamat tiedot sd kortille.
  Toimivaa ohjetta en ole löytänyt.

  Ainoastaan kameran kuvat olen saanut tallentumaan sd kortille.

 • Raili Helena

  Dropboxilla kuvat ym saa kyllä kätevästi pilveen, mutta ohjelma varaa vastaavan tilan myös itse laitteen muistista. Tosin vaadittu tila voi olla myös pc:llä tai läppärissä.